Over mij

Het geluk van onbezorgd bewegen

Yoga, hardlopen, fietsen, wandelen, hockeyen,  ik word blij van bewegen. Buiten in de zon of juist in de regen. In de stilte of met mijn favoriete muziek op. Dat is voor mij geluk. Het geluk dat ik iedereen gun: Bewegingsgeluk!

Over mij

Mijn naam is Florence van der Arend-Smits. Ik ben gek op bewegen, buiten zijn, bloemen, groen en strand. Door mijn liefde voor sport, begon ik jaren geleden aan de sportacademie. Een kruisbandoperatie maakte een einde aan mijn toekomstdroom. Ik moest negen maanden verplicht rust houden en kon de intensieve sportacademie niet afmaken. In die periode leerde ik wat het betekent om niet te kunnen bewegen. Tijdens mijn herstel had ik veel steun aan de fysiotherapie. Diezelfde steun wilde ik anderen kunnen bieden. Dus stapte ik over op een studie fysiotherapie. Daarnaast gaf ik nog met veel plezier lessen op een sportschool.

Alles komt samen

Zestien jaar geleden richtte ik mijn fysiotherapiepraktijk Mobilicorpus op. Inmiddels hebben we vestigingen in Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. In 2010 ben ik gestart met de Master bekkenfysiotherapie wat mij in 2013 maakte tot een geregistreerd bekkenfysiotherapeute. Ik ontdekte dat niet alle pijnklachten een fysieke oorzaak hebben. Sommige patienten kan ik niet verder helpen met alleen fysiotherapie. Het is voor mij duidelijk dat sommige pijnklachten niet reduceren omdat het herstellend vermogen van het lichaam belemmerd wordt door gedachten, emoties, overtuigingen en of leefstijl. Deze ontdekkingstocht heb ik gedaan middels diverse scholingen en cursussen op het gebied van lichaamsgericht werken, coaching, mindfullness, yoga, body and mind connectioen en leefstijl. Een holistische zienswijze staat nauw verbonden met de oosterse zienswijze op geneeskunde. In bewegingsgeluk combineer ik de westerse en oosterse zienswijze op geneeskunde. Bewegingsgeluk is daar waar de wetenschap en spiritualiteit elkaar ontmoeten.

Het lichaam moet stromen

Ik heb zelf ondervonden dat het lichaam moet stromen. Fysiek en mentaal. Toen ik de opleiding volgde, kon ik zelf ervaren wat ik van een cliënt vraag. Wat vond ik het ingewikkeld om iets op papier te zetten! Wat zijn mijn heftige gebeurtenissen? Ik kon er niet bijkomen. Het leven vloog aan mij voorbij. Ik had geen tijd om stil te staan bij mijn gevoel.  Van werk naar eten met mijn kinderen, naar tennis, kinderen in bed stoppen, even werken, sporten, “chillen op de bank” en op naar de volgende dag. Waar is er tijd voor mij? Ik dacht dat ik geen tijd voor mezelf nodig had, omdat het goed ging. Maar toch… Nu ik de pen en mijn emoties heb gevonden, voel ik mij vrijer. Ik begrijp waarom ik in bepaalde situaties reageer zoals ik doe, waarom ik soms hoofdpijn heb en dat ik dan juist wel moet gaan hardlopen. Hoewel ik geen klachten had, voelde het alsof mijn lichaam begon te stromen door het bewust worden, te voelen, de oefeningen. Nu voel ik de energie en bloedtoevoer door mijn hele lichaam stromen. Het geluk van onbezorgd bewegen!