Bewegingsgeluk

Hoe kan Bewegingsgeluk jou helpen?

Gedachten, overtuigingen, emoties kunnen een belangrijke rol spelen in het ontstaan of het in stand houden van chronische / langdurige klachten. 

Op weg naar meer Bewegingsgeluk

Tijdens een intakegesprek bespreken we jouw klachten, de tijdslijn ervan en hoe je werk, privée, sociaal ervaart of ervaren hebt. Vervolgens bepalen we samen of Bewegingsgeluk dé manier voor jou is om controle te krijgen over je klachten.

Bewegingsgeluk is geen psychologisch traject, we gaan niet analyseren of opgraven. Bewust worden van lichaam en geest is voldoende. Je leert spanningen, overtuigingen, patronen en emoties herkennen, mee om te gaan en los te laten.  Dit geeft meestal al direct verlichting van de klachten.

En dan?

Ga jij voor Bewegingsgeluk? Dan gaan we er volledig voor! Je kiest de behandeling / het traject wat het beste bij jou past. Het stevige traject omvat alles wat JIJ nodig hebt om de pijnklachten te doen veranderen. Het is intensief, mooi, transformatief en verlichtend traject. Een voorbeeld van het verloop van een traject kan zijn dat je middels dagelijkse “opdrachten”   de oorzaak van je pijn herkent. Naast de dagelijkse informatie hebben we 1 op 1 coaching gesprekken en volgen in de loop van het traject diverse oefeningen.  Na 6 tot 8 weken ben je veel kennis rijker en sta je aan het begin van nieuw bewegingsgeluk. Je kan ook kiezen voor een minder intensief traject, wat betekent dat je het traject uitspreidt over meerdere weken. 

Aan de slag

In de eerste weken laat ik je zelf door verschillende opdrachten onderzoeken welke gedachten, overtuigingen en emoties er aanwezig zijn. Je krijgt werkbladen en een notitieboekje. Iedere dag las je reflectiemomenten in, waarop je ongecensureerd in je werkboek schrijft. Geleidelijk word je je bewust van je emoties en ga je verbanden zien en herkennen. Ook krijg je lichamelijke oefeningen mee.

Bewustwording

Bij de 1 op 1 afspraken bespreken we het traject, de valkuilen maar juist ook de dingen die voor jou werken.  We voeren gesprekken middels opdrachten waarin dingen inzichtelijk voor je worden. Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Je werkt intensief aan jouw proces. In die weken kom je stap voor stap tot inzichten. Vaak blijkt dan dat er al een heel bewustwordingsproces op gang is gekomen. Mensen die jou voor gingen, ondervonden hoe het herkennen van spanning en emotiese de fysieke pijn doet verdwijnen. Zij ondervinden nu dagelijks wat bedoeld wordt met Bewegingsgeluk!