Yoga

Bewegingsgeluk vinden in yoga

Een uur bewust worden van lichaam en geest. Wat je tijdens fysieke oefeningen op de mat tegenkomt zijn vaak de dingen wat je in je leven ook tegenkomt; genot, weerstand, ongemak, vreugde. We leven in een wereld, waarin we geleefd worden, haast, druk, volle agenda’s. We vergeten te voelen, stil te staan bij het lichaam en emoties die ons op een dag “overkomen”. Tijdens mijn lessen probeer ik je bewust te maken van je lichaam, de ademhaling, plezier, ongemak, het mag er allemaal zijn; zonder plezier geen verdriet en zonder verdriet geen plezier.
Het bewust worden en ervaren op de mat geeft je wellicht ook die ervaring buiten de mat.

Yin Yoga

Fysiek ongemak, stress,  rugpijn, hoofdpijn, we nemen een paracetamol, masseren, tapen en dat helpt. Helpt voor even, een paar dagen…….Maar het komt terug. We ontnemen de symptomen , maar de oorzakelijkheid van het mentale en / of fysieke ongemak “raken” we niet aan.

Tijdens de Yin yoga zetten we in op het ontspannen van lichaam en geest middels het langdurig aanhouden van de oefening / houding. We houden de houding enige tijd aan omdat hedendaagse wetenschap heeft aangetoond dat fascia / bindweefsel soepeler, meer gehydrateerd “sappiger”, wordt door beweging en langdurige rek zoals in Yin Yoga.

Onze geest krijgt even rust, we worden bewust van het lichaam en het bindweefsel wordt gehydrateerd, wat positief bijdraagt aan fysieke ongemak als lage rugpijn, hoofdpijn, bekkenpijn etc.

Ontdekken of het iets voor jou is?
Vrijdagochtend van 9:00 – 10:00

Combinatie van Hatha en Yin yoga

Naast de Yin yoga les is er ook een les die hatha en yin combineert. Tijdens de combinatie van Hatha en Yin Yoga wisselen we actieve en inactieve houdingen met elkaar af.

Combinatie van Hatha en Yin Yoga 10:15 – 11:15

Wie / wat / waar

Voor deelname is het prettig als je een eigen yogamat, deken en bolster meeneemt. Mocht je niet in het bezit hiervan zijn, laat het even weten. We hebben enkele matten en bolsters te leen.

  • Voor deelname of informatie kan je aanmelden via Whatsapp 06-55888811
  • De kosten voor een les zijn € 13,50
  • Locatie: Bar – Lounge Spazio, Malpensabaan 3, 3045 AL Rotterdam ( vlakbij Airport Rotterdam